ОГРАНИЧЕНИЯ ПРИ ПРИЕМАНЕТО НА ИЗХОДЯЩИ МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕПОРЪЧАНИ И НЕПРЕПОРЪЧАНИ ПРАТКИ, КОЛЕТИ И EMS ПРАТКИ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУС

Български пощи ЕАД уведомява своите клиенти, че от 19 март 2020 г. временно е преустановено приемането на изходящи международни препоръчани и непрепоръчани пратки /кореспондентски пратки, малки пакети, печатни произведения и секограми/, колети и EMS пратки за много страни.

Мярката се налага поради отменени полети на авиокомпаниите, както и големи забавяния в транспорта и доставката на пратки в значителен брой държави във връзка с предприетите мерки за ограничаване разпространението на Коронавирус в световен мащаб. Обработката на пратките в повечето страни отнема повече време от обикновено.

Тези обстоятелства водят до невъзможност за изпълнение на параметрите на услугите и стандартите за качество. Български пощи ЕАД динамично следи ситуацията и търси възможности за възобновяване на спрените международни услуги. Работим по намиране на алтернативни решения /включително замяна на авиопревози с автомобилен транспорт/, където това е възможно.

Към момента се приемат изходящи международни препоръчани и непрепоръчани пратки и колети за:

Австрия

Албания

Аржентина

Белгия

Бразилия

Виетнам

Германия

Гърция  - колети само по земя

Дания

Египет

Естония

Израел

Индия

Испания

Италия

Катар

Китай

Косово

Латвия

Ливан

Литва

Люксембург

Мароко

Мексико

Молдова

Нидерландия

Норвегия

Обединено кралство и Северна Ирландия

Пакистан

Полша

Португалия

Румъния

Северна Македония - колети само по земя

Словакия

Словения

Сърбия

Тайланд

Тунис

Турция - колети само по земя

Украйна

Унгария

Финландия

Франция

Хърватска

Чехия

Швейцария

Швеция

Южна Корея

Япония

 

Ситуацията е динамична и информацията се актуализира перманентно.